Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Κονδύλια για τους άπορους ύψους 135 εκ. ευρώ, με εμεργοποίηση του ευρωπαϊκού ταμείου

Αναμένουμε την έναρξη της διαδικασίας για το επισιτιστικό πρόγραμμα των 330 εκ. ευρώ το οποίο έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα.
Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο έτος, το 2014, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ανάληψη της δράσης της διανομής τροφίμων από το υπουργείο εργασίας, χάθηκαν όλα τα κονδύλια, ανάλογου ύψους, για το επισιτιστικό πρόγραμμα απόρων συνανθρώπων μας.
Ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο αυτό το έτος και να μη χαθούν τα 330 εκ. ευρώ που διαθέτει η ευρωπαϊκή ένωση.
Στην αναπληρώτρια υπουργό κ.α Φωτίου προτείναμε να χειριστεί ένας κεντρικός φορέας διαχείρησης, το επισιτιστικό πρόγραμμα των 330 εκ. ευρώ και το πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης των 200 εκ. ευρώ ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί δη διαδικασία.
Για παράδειγμα τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν για να καθοριστούν οι δικαιούχοι του προγράμματος κατά της ανθρωπιστικής κρίσης, θα μπορούσαν να καθορίσουν και τους δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος.
Σας παραθέτουμε το κείμενο του άρθρου για την ενεργοποίηση ενός άλλου ευρωπαϊκού ταμείου βοήθειας απόρων συνανθρώπων μας:
Την ενεργοποίηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση  που… δημοσιεύτηκε προ ημερών και αφορά ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ .
Τα χρήματα  θα αξιοποιηθούν προκειμένου να διανεμηθούν στους απόρους τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού καθαρισμού και είδη προσωπικής υγιεινής.
Παράλληλα, θα παρέχονται και συνοδευτικά μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών των απόρων, όπως υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομική συνδρομή, κοινωνικά φροντιστήρια κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου